Theorie voorbereiden met een Rijbewijs CD

Rijbewijs CD

Oefenen met een Rijbewijs CD voor je theorie? In dit artikel lees je waarom dat wel/niet een goed idee is!

Oefenen met een Rijbewijs CD

Je theorie oefenen met een rijbewijs CD, daar lees je in dit artikel alles over. We leggen je uit hoe je je met een rijbewijs CD kunt voorbereiden op je rijbewijs, en vooral ook waarom dat niet de beste manier is.

CD rijbewijs oefenen

Oefenen met een rijbewijs CD kan heel handig zijn. Zo zijn er CD’s met allerlei theoriematerialen erop gebrand waarmee je kunt oefenen voor je theorie-examen. Denk dan aan:

  • Theoriestof in de vorm van een cursus
  • Proefexamens

Als je een CD weet te bemachtigen met dit soort oefenmaterialen erop, dan kun je dus goed oefenen. Maar in de praktijk werkt het vaak toch anders. Helaas komt het vaak genoeg voor dat je met een rijbewijs CD juist niet goed kunt oefenen. En dat heeft twee belangrijke redenen:

  1. De CD is alweer ouderwets
  2. Een CD verouderd snel

Hieronder leggen we je uit waarom die twee redenen ervoor zorgen dat het oefenen met een rijbewijs CD niet de beste manier is. Daarna lees je hoe je dan wel voor je theorie kunt oefenen.

Rijbewijs CD is ouderwets

Steeds meer mensen gaan online via hun smartphone, via hun tablet of via een laptop. Bij een smartphone of tablet heb je niet de mogelijkheid om een CD te gebruiken. Onderweg in de trein heb je er dus niks aan. En ook bij laptops zie je steeds minder vaak de mogelijkheid voor een CD. Apple was een van de eerste die laptops leverde zonder CD-speler ingebouwd. En ook andere computermakers volgden al snel. Als computermakers namelijk niet een CD-speler hoefde in te bouwen, dan konden de laptops een stuk sneller zijn en lichter. En dat maakt het interessanter voor de consument.

Een andere reden is de kwetsbaarheid van een CD. Want weet je nog wat er gebeurde als er te veel krassen op een CD kwamen? Juist, dan deed de CD het niet meer! En daarmee is de CD een behoorlijk kwetsbaar medium. Want als je veel geld betaald voor iets dan wil je dat het het blijft doen. En bij een CD weet je dat niet.

Een CD verouderd snel

Een CD is ook snel aan veroudering onderhevig. Want de verkeersregels veranderen continu en ook zorgen de examencentra ervoor dat er steeds nieuwe examenvragen aan bod komen. Deze examenvragen moeten snel geïntegreerd kunnen worden met een theorieproduct waar jij mee oefent. Alleen dan weet je dat je oefent met de nieuwste examenvragen. Bij een Rijbewijs CD is dat dus niet het geval. Want de inhoud van een CD staat vast en kan later niet aangepast worden!

Hoe moet het dan wel? Online oefenen!

De oplossing is online oefenen. In een online omgeving worden alle examenvragen en een theoriecursus altijd up-to-date gehouden met de laatste verkeersregels en eisen van Belgische examencentra. Op die manier leer je altijd met de nieuwste leermiddelen. Vergelijk onze theorieproducten op de volgende pagina:

Theoriepakketten vergelijken

Direct aan de slag?

Koop een theoriecode en ga direct aan de slag!

START DIRECT

Waarom zijn wij de beste theoriesite van België?

Gemaakt door theorie-experts en verkeersdeskundigen

Direct een toegangscode per e-mail

Hoogste slagingskans van België!