Leer de theorie met een Rijbewijs Boek

Theorie Rijbewijs Boek?

Leren uit een Rijbewijs Theorieboek? Dat hoeft al lang niet meer. Lees in dit artikel over de mogelijke alternatieven.

Je voorbereiden op het rijbewijs met een rijbewijs boek

Al sinds het begin van het theorie-examen is het gebruikelijk om de theorie te leren uit een theorieboek. En dat is niet gek, want het is op school ook erg gebruikelijk om iets te leren uit een boek. Een Rijbewijs Boek bevat alles wat je moet weten om je rijbewijs te kunnen halen. Niet alleen de verkeersregels, maar ook andere zaken die je moet weten om je rijbewijs te kunnen halen.

Maar ga je bijvoorbeeld kijken naar alle verkeersregels die de Belgische overheid heeft bedacht, dan zal je zien dat je een enorm dik theorieboek nodig zal hebben wil je echt elke verkeersregel beschrijven. En dat is natuurlijk ook weer niet de bedoeling. Vandaar dat een theorieboek waarmee je je kunt voorbereiden op het theorieonderricht (theorie-examen) zich vooral richt op de theorieregels waarop je getoetst wordt als je opgaat voor het theorie-examen bij een examenlocatie van het GOCA.

Theorie rijbewijs b boek

Er zijn verschillende rijbewijzen en om die reden zijn er ook verschillende theorieboeken. Voor elk type rijbewijs leer je uit een apart theorieboek omdat er voor elk type rijbewijs andere verkeersregels relevant zijn. Bij de categorie ‘motor’ moet je bijvoorbeeld op heel andere dingen letten dan bij de categorie ‘auto’.

Er bestaan dus verschillende rijbewijzen. De belangrijkste daarvan zijn de volgende:
Rijbewijs B (auto)
Rijbewijs A (motor)
Rijbewijs Am (bromfiets)

Voor elke categorie bestaat een theorieboek. Je hebt dus een theorieboek rijbewijs B, maar ook een theorieboek rijbewijs A en een theorieboek rijbewijs Am. Maar, wat tegenwoordig veel populairder is om te doen, is om een toegangscode aan te schaffen voor een online theoriecursus. Want met een online theoriecursus kun je online oefenen, op elk apparaat met internet. En kun je afbeeldingen, video’s en online examens maken. Dat is allemaal niet mogelijk met een (ouderwets) theorieboek.

Theoretisch rijexamen boek: met boek of toch online?

Zoals hierboven ook al staat geschreven: een boek is tegenwoordig niet meer de beste manier van leren. Niet alleen is een theorieboek sterk verouderd omdat de verkeersregels vaak veranderen, ook heeft een theorieboek niet de vele voordelen die een online theoriecursus wel heeft. Denk dan aan:
– Alles online en overal te benaderen, waar je ook bent
– Super up-to-date met het examen van GOCA
– Duidelijke uitleg theorie met handige afbeeldingen en illustraties
– Video’s die de lastige theoriestof op een makkelijke manier uitleggen
– Afsluitende vragen per hoofdstuk zodat je je theoriekennis kunt toetsen

Wat zijn de concrete alternatieven voor een rijbewijs theorieboek?

Op deze website kun je kiezen uit drie pakketten waarmee je kunt oefenen. Elk pakket bevat het onderdeel ‘examentraining’, waarmee je zelf thuis online examens kunt maken. Daarnaast bevatten twee van de drie pakketten een ‘online theoriecursus’, dat je kunt beschouwen als een prachtig alternatief op het theorieboek.

Zelf ervaren hoe het is om te oefenen met een online theoriecursus? Klik dan hier om onze theoriepakketten te vergelijken.

Direct aan de slag?

Koop een theoriecode en ga direct aan de slag!

START DIRECT

Waarom zijn wij de beste theoriesite van België?

Gemaakt door theorie-experts en verkeersdeskundigen

Direct een toegangscode per e-mail

Hoogste slagingskans van België!